Alegerea unei imprimante potrivite

Imprimanta cu scannerAlegerea unei imprimante potrivite ar putea fi o sarcina frustranta si confuza. Fie ca iti doresti sa achizitionezi una cu functii multiple, fie ca vrei pur si simplu una care doar sa te scuteasca de drumurile pana la centru de copiere, alegerea trebuie sa fie potrivita nevoilor tale. Exista atat de multe tipuri si marci de imprimante, iar noi modele sunt introduse pe piata lunar incat cumpararea uneia a devenit obositoare. Iata care sunt sfaturile noastre legate de o potentiala deciezie a ta.

Primul pas consta in determinarea sistemului de operare al imprimantei, dar si in desemnarea clara a producatorilor de imprimante care accepta sistemul pe care ti-l doresti. Dupa ce ai ales exact producatorul si sistemul de operare este absolut necesar sa te gandesti la nevoile de tiparire. Vrei o imprimanta alb-negru sau una care indeplineste si functia de color, vrei ca imprimanta sa functioneze si ca un scanner? Asta inseamna ca trebuie sa dispuna si de un cititor de carduri de memorie?

Dupa ce stabilesti raspunsurile intrebarilor de mai sus este momentul sa te gandesti si la un buget. Incearca sa fii realist si sa nu cauti o imprimanta ieftina, dar de la care sa ai pretentia numeroaselor functii. Odata ce acest lucru este bifat, in cazul in care suma de bani pe care esti dispus sa o cheltui este cu mult mai mica decat preturilor imprimantelor care ti s-ar potrivi, incearca sa triezi caracteristicile si gandeste-te ce iti trebuie neaparat si ce nu este cu adevarat necesar. De pilda, imprimantele moderne functioneaza fara fir, lucru util, dar nu si absolut indispensabil. Acum pune totul cap la cap si alege imprimanta potrivita pentru tine. Poti verifica atat online, cat si in magazinele fizice.

Imprimanta cu functie fotoDe ce ai nevoie cu adevarat? Ce trebuie imprimanta ta sa faca? Aceasta este probabil cea mai importanta intrebare la care trebuie sa raspunzi. Daca ai doar imprimi ocazional documente, o imprimanta cu jet de cerneala inferioara sau o imprimanta laser este in regula. Daca ai nevoie sa imprimi fotografii de inalta calitate, ai nevoie de o imprimanta cu functia foto. De asemenea, daca imprimi peste 100 de pagini zilnic, dar nu ai nevoie de culoare, este recomandat sa te uiti dupa imprimante mai rapide. Si, bineinteles, daca incepi o afacere si ai nevoie de o combinatie de scanner, imprimanta, copiator si fax, alegerea unei imprimante multifunctionale este cea mai buna.

Ce trebuie sa luati in calcul inainte de a face achizitia propriu-zisa? In primul rand rezolutia – numarul numarul de puncte care se imprima intr-o anumita dimensiune. Alege un model superior, cu o rezolutie mai mare daca vei tipari o multime de texte, de elemnte grafice si de fotografii. Un alt lucru la care trebuie sa te gandesti il constituie costurile de consumabile imprimanta – aveti nevoie de o gama larga de componente si consumabile pentru imprimante: cartuse imprimanta laser, cartus imprimanta inkjet, riboane, cartuse toner, cartuse de cerneala si nu in ultimul rand hartie.

Imprimanta

Alte lucruri pe care trebuie sa le ai in vedere sunt viteza – volumul de tiparire (pagini pe minut) este esential daca imprimi un numar mare de documente, dimensiunea imprimarii - vei tipari pe hartie supradimensionata sau nestandardizata, pe folii transparente? Atunci iti trebuie o imprimanta care permite diverse tipuri de suporturi de imprimare fara a se bloca. Imprimantele color care au o calitate superioara a laboratorului foto sunt esentiale daca esti in cautare de o imprimanta care poate scoate imagini de inalta rezolutie pe hartie foto.

    Odata ce ai finalizat lista cerintelor, consulta cateva dintre magazinele si site-urile mari care comercializeaza astfel de produse. De asemenea, inainte a cumpara, verificati costul cartuselor de cerneala, tonerului si hartiei pentru modelul la care te-ai gandit. In cele din urma, citeste toate recenziile utilizatorilor si retine orice comentarii cu privire la fiabilitate, usurinta in utilizare, eventuale probleme sau defectiuni. Odata ce ai identificat modelul exact de care ai nevoie, il poti cumpara fara griji.