Consumabile imprimanta

Consumabile imprimantaIn industria de fabricare a imprimantelor exista o nevoie frecventa de a cumpara consumabile pentru imprimanta, dintre acestea, cele mai intalnite sunt fie cartuse de cerneala, fie cartuse toner si nu in ultimul rand, hartie pentru imprimare. Atunci cand stabilim bugetul pentru achizitionarea unei imprimante ste extrem de important sa tinem cont si de implicatiile costurilor consumabilelor acesteia pe termen lung. Este posibil ca o imprimanta cu un cost initial mic sa provoace costuri relativ mari pe o perioada mai mare de timp.

Un toner, cunoscut si ca toner laser, este componenta principala a unei imprimante laser. Contine pulbere de toner si lucreaza cu ajutorul unui tambur, parte a unei imprimante laser. Atunci cand vreti sa cumparati o imprimanta, este primordial sa luati in considerare tipul acesteia, fie ca doriti sa luati una cu jet de cerneala, fie ca alegeti oricare alt model. Imprimanta laser este mai scumpa decat imprimanta cu jet de cerneala, dar atunci cand luati in considerare costul pe pagina si costul cartusului, s-ar putea ca avantajele, chiar si cele financiare, sa incline balanta spre cea cu laser.

Cartuse culoare

Cartuse de toner color – majoritatea imprimantelor utilizeaza scara CMYK pentru imprimare, adica folosesc tonul de culoare Cyan, Magenta, Yellow si Key-Black pentru a crea mai multe culori.

Cartuse de cerneala – similare cu un cartusele de toner, cele de cerneala reprezinta componente ale unei imprimante cu jet de cerneala. In imprimantele cu jet de cerneala, cerneala este depozitata pe hartie pentru a efectua lucrarea de imprimare. Majoritatea imprimantelor cu jet de cerneala moderne au un cartus negru pentru text si CMYK combinat sau cartus unic pentru fiecare culoare. Cartusele de cerneala sunt unul dintre tipurile uzuale de cartuse gasite la domiciliu sau la birou.

Cartus de cerneala XL – multe imprimante au capacitatea de a suporta cartusele XL. Acest tip de cartus contine mai multa cerneala decat un cartus standard de imprimanta si este utilizat in lucrari de imprimare cu randament ridicat. Daca cerinta dumneavoastra de imprimare este in general mai mare decat o utilizare normala, cartusul XL poate fi benefic pe termen lung. Acesta poate economisi banii prin reducerea supraincarcarii ambalajelor frecvente si a schimbarii acestora.

ImprimantaCand cumparati un cartus, acesta vine cu o anumita capacitate de pagini pe care le poate imprima. Prin impartirea costului la capacitate, puteti seta combinatia cea mai accesibila si mai eficienta pentru cartuse, avand in vedere utilizarea medie a imprimantei dumneavoastra. O alta consumabila o imprimantei o constituie hartia. Ceea ce nu stiu majoritatea este faptul ca o hartie proasta poate afecta imprimanta si poate cu siguranta sa diminueze calitatea lucrarilor imprimate. Iata o scurta descriere a factorilor de care trebuie sa tineti cont atunci cand achizitionati hartie pentru imprimanta dumneavoastra. Una dintre caracteristicile la care trebuie sa fiti atentie este greutatea hartiei. Hartia tipografica se gaseste intr-o varietate mare de greutati. In acest caz, greutatea se refera la grosimea filelor individuale. Puteti gasi intotdeauna diverse tipuri de hartie pentru imprimante la magazinele locale de consumabile de birou sau la un centru de copiere. Hartia este disponibila de la pachete mai mici de 50-100 de coli pana la pachete de 500 de coli. Retineti ca utilizarea hartiei prea subtire poate provoca blocaje de hartie, in special in cazul lucrarilor de imprimare cu volum mare. Acest lucru duce frecvent la deseuri de hartie si timp consumat inutil. O hartie mai grea poate imprima pe ambele fete ale colii pastrand calitatea, iar culoarea se vede mult mai profesional.

Hartie de imprimareHartiea pentru tiparire foto este deosebite de hartia pe care o folosim in mod obisuit pentru printarea documentelor. In ziua de azi, imprimanta color este capabila sa reproduca fotografii digitale de inalta calitate. Utilizarea hartiei nepotrivite pentru imprimarea fotografiilor poate oferi un rezultat slab, chiar daca din punct de vedere tehnologic folositi cele mai bune echipamente. Daca sunteti interesati sa tipariti fotografii, trebuie sa cumparati tipul corect de hartie. De obicei, aceasta are un finisaj lucios, cu toate ca puteti achizitiona si hartie foto mata care afiseaza culori si umbre luminoase.  Pe langa faptul ca este mai putin sensibila la ingalbenirea in timp sau expunerea la lumina soarelui, hartia de imprimare foto are tendinta sa dureze mult mai mult. Retineti ca hartia pentru imprimante foto este mai groasa decat hartia standard pentru imprimante si, prin urmare, are tendinta sa se blocheze daca alimentati cu mai multe foi. Ca o buna practica, evitati blocajele alimentand manual cate o singura coala de hartie la imprimarea fotografiilor. Alegerea tipului corect de hartie pentru imprimante depinde in mare masura de modul in care intentionati sa o utilizati.